Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alexander Rybak

Az Eurovíziós Dalvesztivál győztese

"Eszembe sem jutott, hogy győzök"

 

A norvég Alexander Rybak nyerte az idei Eurovíziós Dalversenyt. A 23 éves, Minszkben született előadóművész hangjával és hegedűjátékával hódította meg a közönséget: 15 országtól, közöttük Magyarországtól is ő kapta a legmagasabb pontszámot.

Nem tartja magát sem a verseny legjobb énekesének, sem a legjobb dal szerzőjének a győztes, a Norvégiát képviselő, fehérorosz születésű Alekszander Ryback. De roppant elégedett a zsűri és a közönség döntésével. - jelentette a Magyar Rádió moszkvai tudósítója.

- Eszembe sem jutott, hogy győzök, pláne nem ilyen arányban. Mikor az egésznek nekivágtam, az eredményt nem is tartottam fontosnak. Most már igen, mégpedig Norvégia miatt. De azért le szeretném szögezni, hogy elsősorban nem énekes, hanem hegedűs vagyok. Talán az segített sokat, hogy saját dalomat adtam elő - nyilatkozta a verseny utáni sajtóértekezletén Ryback, aki szerint a legjobb énekes az izlandi lány, a legjobb dal pedig az ukrán volt.

Ettől függetlenül minden eddiginél magasabb pontszámot kapott a nézőktől, akik még soha sem voltak ilyen egységesek. A statisztika szerint a magyaroknak is ő tetszett a legjobban. - írja a radio.hu.

 

A nyertes dal