Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Michael Jackson

a popzene királya
(1958 aug. 29 - 2009 jún. 25)

 

Sokgyermekes családban nőtt fel, nyolc testvére közül négy fivérével pályája kezdetén Jackson Five néven lépett fel, majd később a The Jacksons néven. Leánytestvérei közül a leghíresebb a húga, Janet Jackson, de két nővére, Rebbie és LaToya is több albumot megjelentett.Az amerikai Billboard slágerlistán szereplő 100 legsikeresebb előadót felsoroló listán a 8. helyre került.

Elgondolkozik rajta az ember, hogy egy ekkora legenda hogy halhatott meg. Hiszen Ő hallhatatlan. Halálhíre az egész világot megrázta...De mi is történt igazából? A választ senki nem tudja.

Különféle találgatásokról hallhattunk, mért állhatott meg a szíve, de igazán egyiket sem hisszük el. Írnak olyat hogy megölték, olyat hogy öngyilkos lett,  de azt meg mért tette volna?

"Elképesztő találgatások terjednek szerte a világban Jacko halála kapcsán. Sokan még a halál tényét is kétségbe vonják.                      A leghajmeresztőbb verzió szerint az énekest Amerika esküdt ellensége, Mahmud Ahmadinezsád iráni elnök gyilkoltatta meg saját titkos ügynökeivel. Magyar szála is van az összeesküvés elméletnek: egy elképzelés szerint Jackson nem halt meg, csak megrendezték a tragédiát, és az énekest Magyarországra menekítették - vagy oda, ahol Elvis Presley is rejtőzködik megrendezett halála óta! A másik véglet szerint, viszont nemhogy halott, de már legalább két éve nincs az élők sorában az énekes - rendre egy másik férfi mutatkozott a jól ismert Jacko maszkok mögé rejtőzve, és londoni koncertsorozatot bejelentő sajtótájékoztatón is magasabbnak tűnt Michael, mint korábban volt.

A kétkedőket a temetés sem győzte meg, pedig sosem látott felhajtással búcsúztak a világsztártól. A család a hollywoodi Forest Lawn temetőben búcsúzott Michaeltől, innen fekete terepjárókból álló, kilométeres konvoj vitte a koporsót a nyílvános búcsúztatóra, a Los Angeles-i Staples Center sportcsarnokba. A 18 ezer néző előtt olyan nagyságok énekelték Jackson dalait, mint Mariah Carey, Lionel Richie és Jennifer Hudson - Steve Wonder pedig külön dalt írt erre az alkalomra. A dalok után Michael egyik leghíresebb szerzeményét (Lionel Richie-vel közösen), a We Are The Worldöt énekelték a színpadra sereglett sztárok. Arról hová temetik Jackót, nem szivárgott ki semmi. Hallani arról, hogy esetleg Neverlandben, de hamvasztásról is pletykálnak.,,

Írja a Kiskegyed

 

2009. március 5-én bejelentette, hogy 10 koncert erejéig visszatér, és elénekli azokat a számokat, amiket rajongói szeretnének. Később a koncertek száma 30, majd 50 lett a hatalmas érdeklődés hatására. Beállított két újabb rekordot: egy embert ennyien nem láttak még egy helyen fellépni , és az ő koncertjeire keltek el leghamarabb a jegyek az egész világon, a Guiness Books of World Records mérései szerint minden másodpercben 2 jegyet adtak el.

2009. június 25-én a popsztár Los Angeles-i bérelt otthonában rosszul lett. A kiérkező mentők már eszméletlen állapotban találták és a légzése is leállt. Szívinfarktus gyanújával szállították kórházba, ahol a keringése összeomlott, majd nem sokkal később elhunyt. Az elsődleges vizsgálatok a szívrohammal ellentétben (hirtelen) szívmegállást állapítottak meg a halál kiváltó okaként. Halála bejelentése után milliók gyászolják világszerte.

Néhány adat a halála előtti napokról:

A 178 centi magas Jacko elhunytakor mindössze csak 42 kilót nyomott, gyomrában csupán félig megemésztett pirulákat találtak, állítólag naponta csak egy soványka étkezést engedélyezett magának. Szinte teljesen kopasz volt, csupán pihék borították a fejét . Emellett a plasztikai műtétek megtették a magukét, az orrnyerge szinte eltűnt, jobb oldalon pedig be volt omolva az orra.

A halottkémi vizsgálat azt is kimutatta, hogy még ha sikerült is volna megmenteni Jacko életét, jó ideig minden bizonnyal nem állt volna talpra. Az újraélesztés során ugyanis több bordája eltörött és négy adrenalin injekciót kapott, hátha újraindul a szíve. Az injekciók közül három a szív falába fúródott, súlyosan megsértve azt, egy pedig bordát ért.

A feltételezések szerint kardiológus kezelőorvosa, Dr. Conrad Murray Demerol injekciója váltotta ki a szívleállást, melyet fájdalomcsillapítás céljából adott be neki. A sors iróniája, hogy a vizsgálat során arra is fény derült, igazak voltak a Jacko bőrrákjáról keringő pletykák, nemrégiben műtéten esett át, és már szépen gyógyult. A fentiek fényében azt is mondhatnánk, kész csoda, hogy a tragédia nem következett be már jóval hamarabb.

forrás: http://nagykarolyinaplo.ro

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kjoighern

(skaőpjf, 2011.02.04 18:29)

te csaj !
ez az oldal nagyon szarr.....
minden szir-szar rajta van ...
hány éves vagy ?
10-12?
he?
válaszoljá
oké?
hacker vok !

jackson rajongók

((vivybaba)@labs.ro, 2010.11.02 14:00)

he te kinguci mi köze van ehez az odalhoz te mien pasikat szerecc na menyá magadnak jacson ezt meglátná felgyujtana te k .....a

michael jackson rajongók egyben pasik!!!

(kinguci baba (kingababy@gmail.com), 2010.11.02 13:59)

imádom ém is jackson legnagyobb rajongoja vok csak má meg halt szegénykém de azzé még szeretem ja és a pasik :D

jackson rajongók

((vivybaba)@labs.ro, 2010.11.02 13:58)

jeahh....imádom jackson kirly ez az oldal nem hiába pop királyról van szó:Dmy vivi

mj@gmail.hu

(Bence, 2010.02.06 19:38)

MICHAEL JOSEPH JACKSON a KIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRÁLY

mj@gmail.hu

(Bence, 2010.02.06 19:38)

MICHAEL JOSEPH JACKSON a KIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRÁLY

bibacska@citromail.hu

(niki_jackson, 2010.01.13 20:10)

Én már 10-éve nagyon szeretem nagyon jó a tánctudása,tökéletessen énekel,és hát még mit írjak. michael jackson-nak nagyon-nagyon rossz gyermekora volt.Én sajnálom h meghalt szerettem és , még most is szeretem tiszta szívemből! És nagyon hiányzik , amióta elment egy másik világba. In memorian michael jackson 1958-2009!Csak ennyit akartam!SZIASZTOK:)

.---

(Rebcsikee., 2009.10.30 08:32)

Hát én nem szeretem Michael Jackson-ont.mert nem is halotam róla egészen addog míg meg nem halt.:(
És őszinte részvétem aki szerette.mert nem ítélem meg..Egyszer hallottam a számait.És gyönyörű szép és kellemes hangja wan :):D

iringo@labs.ro

(iringo, 2009.09.14 20:28)

jehh...imadlak Michael..nagyon teccik az oldal!:X:X:X:X